Karta kursu

Kucharz - czeladnik
Cena katalogowa:
3800,00
Co nas wyróżnia:
  • gwarantowane zdobycie praktycznej wiedzy,
  • wysoka zdawalność egzaminów,
  • 75 lat doświadczenia,
  • wykwalifikowana kadra dydaktyczna,
  • rzetelna realizacja programu kursu,
  • materiały do zajęć teoretycznych i praktycznych,
  • ubezpieczenie NNW,
  • możliwość płatności za kurs w ratach*,
  • współpraca z TUV, IS, PRS, UDT, TDT, Izbami Rzemieślniczymi.
*zgodnie z regulaminem szkoleń
Cel kursu:

Teoretyczne i praktyczne przyuczenie do wykonywania zawodu oraz przygotowanie do egzaminu na tytuł czeladnika w zawodzie kucharz.

Wymagania stawiane kandydatom:
  • ukończone 18 lat,
  • ukończenie szkoły podstawowej/gimnazjalnej,
  • książeczka zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych
  • zaświadczenie od lekarza medycyny pracy o braku,
  • przeciwwskazań do wykonywania zawodu.
Program kursu:

Kurs obejmuje 134 godziny, w tym:

  • 63 godziny zajęć teoretycznych,
  • 75 godzin zajęć praktycznych.

Kurs trwa ok. 1,5 miesiąca. Zajęcia realizowane są w piątki w godz. 16:00-20:00 oraz soboty i niedziele w godz. 9:00-15:00.

Informacje dodatkowe:

Zajęcia praktyczne realizowane są w pracowni gastronomicznej w siedzibie WZDZ. Słuchacz we własnym zakresie zapewnia odzież ochroną do praktyki, tj. obuwie, fartuch, nakrycie głowy.

Kurs zakończony jest egzaminem przed Komisją Izby Rzemieślniczej w Szczecinie – cena kursu nie obejmuje kosztu egzaminu.

1
Nejbliższe planowane edycje kursu:
Nazwa edycjiPlanowany termin rozpoczęciaSzczegóły
Kucharz - czeladnik (05/04/2024) 19.04.2024 Zapisz się