Kulinarne ABC - Kulinarna zmiana pór roku - sezonowe smaki |
Cena katalogowa: 250,00 |
Co nas wyróżnia:
- gwarantowane zdobycie praktycznej wiedzy,
- wysoka zdawalność egzaminów,
- 75 lat doświadczenia,
- wykwalifikowana kadra dydaktyczna,
- rzetelna realizacja programu kursu,
- materiały do zajęć teoretycznych i praktycznych,
- ubezpieczenie NNW,
- możliwość płatności za kurs w ratach*,
- współpraca z TUV, IS, PRS, UDT, TDT, Izbami Rzemieślniczymi.
*zgodnie z regulaminem szkoleń
|
Cel kursu:Nabycie umiejętności przygotowania ldań zgodnie z sezonowymi produktami.
Uczestnicy szkolenia poznają:
• Znaczenie korzystania z sezonowych produktów
• Przegląd sezonowych warzyw, owoców, ziół i innych produktów dostępnych w różnych miesiącach
• Jak korzystać z kalendarza sezonowego w planowaniu posiłków
• Inspiracje związane z sezonem wiosennym, letnim, jesiennym i zimowym
• Sposoby na przechowywanie i przygotowywanie świeżych składników sezonowych
• Jak w pełni wykorzystać smak i aromat sezonowych produktów
• Jak urozmaicić poranną rutynę zgodnie z kalendarzem przyrody |
Wymagania stawiane kandydatom:Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób, które chcą doskonalić swoje umiejętności kulinarne, w tym także dla osób pracujących w gastronomii. |
Program kursu:Obejmuje 8 godzin. Czas trwania 1 - 2 dni powszednie w godzinach od 16:00 lub weekendami od godz. 9:00. |
Informacje dodatkowe:Zajęcia praktyczne realizowane są we własnej pracowni gastronomicznej w siedzibie WZDZ.
Słuchacz we własnym zakresie zapewnia odzież ochroną (fartuch, zmienne obuwie i nakrycie głowy).
Absolwent otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu kursu, zgodnie z Rozp. MEN. |