Karta kursu

Kulinarne ABC - Kulinarna zmiana pór roku - sezonowe smaki
Cena katalogowa:
250,00
Co nas wyróżnia:
  • gwarantowane zdobycie praktycznej wiedzy,
  • wysoka zdawalność egzaminów,
  • 75 lat doświadczenia,
  • wykwalifikowana kadra dydaktyczna,
  • rzetelna realizacja programu kursu,
  • materiały do zajęć teoretycznych i praktycznych,
  • ubezpieczenie NNW,
  • możliwość płatności za kurs w ratach*,
  • współpraca z TUV, IS, PRS, UDT, TDT, Izbami Rzemieślniczymi.
*zgodnie z regulaminem szkoleń
Cel kursu:

Nabycie umiejętności przygotowania ldań zgodnie z sezonowymi produktami.

Uczestnicy szkolenia poznają:

•  Znaczenie korzystania z sezonowych produktów
•  Przegląd sezonowych warzyw, owoców, ziół i innych produktów dostępnych w różnych miesiącach
•  Jak korzystać z kalendarza sezonowego w planowaniu posiłków
•  Inspiracje związane z sezonem wiosennym, letnim, jesiennym i zimowym
•  Sposoby na przechowywanie i przygotowywanie świeżych składników sezonowych
•  Jak w pełni wykorzystać smak i aromat sezonowych produktów
•  Jak urozmaicić poranną rutynę zgodnie z kalendarzem przyrody

Wymagania stawiane kandydatom:

Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób, które chcą doskonalić swoje umiejętności kulinarne, w tym także dla osób pracujących w gastronomii.

Program kursu:

Obejmuje 8 godzin. Czas trwania 1 - 2 dni powszednie w godzinach od 16:00 lub weekendami od godz. 9:00.

Informacje dodatkowe:

Zajęcia praktyczne realizowane są we własnej pracowni gastronomicznej w siedzibie WZDZ.
Słuchacz we własnym zakresie zapewnia odzież ochroną (fartuch, zmienne obuwie i nakrycie głowy).
Absolwent otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu kursu, zgodnie z Rozp. MEN.

344
Nejbliższe planowane edycje kursu:
Nazwa edycjiPlanowany termin rozpoczęciaSzczegóły

Jestem zainteresowany/a. Proszę o kontakt.