Kulinarne ABC - LUNCHBOXY - pudełka pełne smaków |
Cena katalogowa: 250,00 |
Co nas wyróżnia:
- gwarantowane zdobycie praktycznej wiedzy,
- wysoka zdawalność egzaminów,
- 75 lat doświadczenia,
- wykwalifikowana kadra dydaktyczna,
- rzetelna realizacja programu kursu,
- materiały do zajęć teoretycznych i praktycznych,
- ubezpieczenie NNW,
- możliwość płatności za kurs w ratach*,
- współpraca z TUV, IS, PRS, UDT, TDT, Izbami Rzemieślniczymi.
*zgodnie z regulaminem szkoleń
|
Cel kursu:Nabycie umiejętności przygotowania lunchboxów do pracy/ szkoły.
Uczestnicy szkolenia poznają:
• Znaczenie zdrowego jedzenia w codziennej diecie
• Dlaczego warto przygotowywać własne lunchboxy
• Zasady zrównoważonej diety i planowania posiłków
• Przykłady zdrowych składników do lunchboxów
• Inspirujące pomysły na różnorodne dania do lunchboxów
• Przepisy na łatwe i szybkie potrawy
• Przechowywanie posiłków w taki sposób, aby zachować ich świeżość
• Wybieranie produktów zgodnych z zasadą zero waste
• Jak uczynić lunchbox atrakcyjnym i apetycznym
• Organizacja czasu podczas przygotowywania lunchboxów
• Jak dostosować posiłki do różnych preferencji żywieniowych |
Wymagania stawiane kandydatom:Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób, które chcą doskonalić swoje umiejętności kulinarne, w tym także dla osób pracujących w gastronomii. |
Program kursu:Obejmuje 8 godzin. Czas trwania 1 - 2 dni powszednie w godzinach od 16:00 lub weekendami od godz. 9:00. |
Informacje dodatkowe:Zajęcia praktyczne realizowane są we własnej pracowni gastronomicznej w siedzibie WZDZ.
Słuchacz we własnym zakresie zapewnia odzież ochroną (fartuch, zmienne obuwie i nakrycie głowy).
Absolwent otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu kursu, zgodnie z Rozp. MEN. |