Kulinarne ABC - CHLEBOWNIA - tworzymy własne chleby |
Cena katalogowa: 250,00 |
Co nas wyróżnia:
- gwarantowane zdobycie praktycznej wiedzy,
- wysoka zdawalność egzaminów,
- 75 lat doświadczenia,
- wykwalifikowana kadra dydaktyczna,
- rzetelna realizacja programu kursu,
- materiały do zajęć teoretycznych i praktycznych,
- ubezpieczenie NNW,
- możliwość płatności za kurs w ratach*,
- współpraca z TUV, IS, PRS, UDT, TDT, Izbami Rzemieślniczymi.
*zgodnie z regulaminem szkoleń
|
Cel kursu:Nabycie umiejętności przygotowania różnych rodzajów chleba.
Uczestnicy szkolenia poznają:
• Krótką historię chleba i jego znaczenie w różnych kulturach
• Rolę mąki, wody, drożdży i soli w procesie pieczenia
• Różne rodzaje mąk dostępnych na rynku
• Proces Wyrastania Ciasta
• Tworzenie Zakwasu
• Różne Techniki Pieczenia
• Jak unikać najczęstszych błędów w pieczeniu chleba
• Pieczenie różnych rodzajów chleba
|
Wymagania stawiane kandydatom:Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób, które chcą doskonalić swoje umiejętności kulinarne, w tym także dla osób pracujących w gastronomii. |
Program kursu:Obejmuje 8 godzin. Czas trwania 1 - 2 dni powszednie w godzinach od 16:00 lub weekendami od godz. 9:00. |
Informacje dodatkowe:Zajęcia praktyczne realizowane są we własnej pracowni gastronomicznej w siedzibie WZDZ.
Słuchacz we własnym zakresie zapewnia odzież ochroną (fartuch, zmienne obuwie i nakrycie głowy).
Absolwent otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu kursu, zgodnie z Rozp. MEN. |